Een gehoorapparaat kan er tegenwoordig goed uitzien

Vroeger waren gehoorapparaten grote logge dingen die erg opvielen en waarmee je liever niet gezien wilde worden. Ze waren alleen verkrijgbaar in huidskleur. Tegenwoordig is dit een heel ander verhaal en zien ze er over het algemeen goed uit. Het gemiddelde hoortoestel is ook veel kleiner dan een aantal jaar geleden. Het valt bijna niet meer op dat je een hoorapparaat hebt. Er is veel verbeterd aan de vorm en een belangrijk voordeel is dat je tegenwoordig allerlei fraaie kleuren uit kunt kiezen. De standaard huidskleur is uiteraard nog steeds beschikbaar, maar er zijn veel meer kleuren waar je uit kunt kiezen. Dit geldt ook voor de hoortoestellen voor kinderen. Je kunt zelfs een gekleurde hoorslang kopen. Hoorapparaten voor kinderen zijn onder meer in metallic kleuren verkrijgbaar en kunnen zelfs een combinatie van kleuren kiezen. Volwassenen kunnen eveneens voor een fraai gekleurd gehoorapparaat kiezen. Daarnaast zijn de vormen van de apparaten soms zelfs bijzonder te noemen. De audicien kan u hierover informeren en de verschillende modellen tonen.

Laat een gehoortest doenHeb je eenmaal gehoorschade opgelopen dan is dat niet omkeerbaar. Ook met een gehoorapparaat zal je niet meer 100% kunnen horen, maar ze kunnen het leven een stuk comfortabeler maken. Je kunt gesprekken een stuk gemakkelijker volgen en je hoort geluiden die je daarvoor misschien niet meer hoorde. Heb je het idee dat je gehoor niet meer is wat het geweest is? Ga dan eens langs een audicien in de buurt om je gehoor te laten testen. Je kunt thuis beginnen met een online gehoortest die je zelf kunt doen en daarna een uitgebreide test laten doen. Blijkt uit de test dat je gehoor inderdaad achteruit is gegaan? Dan komen gehoorapparaten om de hoek kijken.

De kosten van hoorapparatenDe belangrijkste vraag is welk gehoorapparaat voor jou geschikt is. De audicien kan je daarover informeren. Deze weet ook wat de verschillende hoorapparaten kosten. Een kwalitatief goed hoorapparaat is niet goedkoop. Zeker als je een zo goed mogelijk geluid wil hangt daar een flink prijskaartje aan. Je moet aan vele honderden euro’s denken. Dit wordt niet altijd vergoedt door de verzekering, dus het is verstandig uit te zoeken hoe hoog de vergoeding is of dat je het beter zelf in termijnen kunt betalen. Wil je wat minder geld uitgeven? Ook dan zijn er wel gehoorapparaten waarmee je gezien mag worden en die niet al te duur zijn.