5 tips om veilig op vakantie te gaan met je hoortoestel

Voor vakantiegangers met gehoorverlies kan het behoorlijk vervelend zijn om te reizen, zowel onderweg als ter plaatse. Toch is het mogelijk om stress en vervelende situaties tot een minimum te beperken. Dus heb je binnenkort een vakantie geboekt en wil je optimaal voorbereid zijn? Lees dan snel verder want in deze blog geven we 5 tips om veilig en voorbereid op vakantie gaan met je hoortoestel! 

Opladen! 

Heb je een oplaadbaar gehoorapparaat? Dan is het ontzettend belangrijk om te vertrekken met een volledig opgeladen batterij. Heb je een gehoorapparaat dat niet op te laden is? Zorg dan dat je minimaal 2 setjes Rayovac 312 batterijen bij je hebt. Zo weet je in ieder geval dat je niet met een lege hoortoestel hoeft te genieten van je vakantie. Op deze manier bespaar je jezelf ook een hoop moeite om ter plaatse nog op zoek te gaan naar batterijen. 

Vergeet je verzekering niet 

Ook op vakantie zit een ongelukje natuurlijk gewoon in een klein hoekje. Zeker wanneer je vaak in beweging bent of bijvoorbeeld een fietstocht op het programma hebt staan. Een verzekering afsluiten voor je gehoorapparaat is daarom alles behalve een overbodige luxe. De verzekering zorgt ervoor dat je ook op reis bent gedekt bij verlies of beschadiging. 

Hou je hoorapparaat in op het vliegveld 

De luchthaven is één van de meest drukke plekken die er zijn. Er is ontzettend veel omgevingsgeluid en rumoer. Daarnaast is de akoestiek ook niet altijd helemaal top. Geen aangename omgeving dus wanneer je gehoorverlies hebt. Het is daarom erg belangrijk dat je jouw gehoorapparaat inhoudt op het vliegveld. Sommige informatie mag je immers niet missen. Denk hierbij aan informatie zoals vluchtinformatie, paspoortcontrole en gate wijzigingen. Zorg er dus voor dat je die informatie goed hoort! 

Ook tijdens de vlucht! 

Ook tijdens je vlucht is het erg belangrijk om je gehoorapparaat in te houden. Zo blijf je namelijk op de hoogte van bepaalde aankondigingen van het personeel door de intercom. Tijdens het opstijgen of het landen kan je wel je toestel even uitzetten of in vliegtuigmodus plaatsen. Dat is wel wat aangenamer omdat het vliegtuig op die momenten veel lawaai produceert. 

Zon, zee strand? 

Eenmaal op bestemming en helemaal klaar om een frisse duik te nemen? Vergeet dan niet je gehoorapparaat uit te doen! Doe dit ook wanneer je hoortoestel waterbestendig is. Dit geldt namelijk slechts voor kortstondig en oppervlakkig contact met water. Let verder ook op met zonnecrème en andere cosmetica, omdat deze chemicaliën je toestel kunnen beschadigen bij direct contact. Dit wil je natuurlijk wel voorkomen. 

Tags: