Een ooglidcorrectie: wat is het, hoe wordt het uitgevoerd en heb je het nodig?

Als jij de gevolgen van het ouder worden in je gezicht begint te zien, dan denk je er misschien aan om een ooglidcorrectie uit te laten voeren. Deze behandeling is een oplossing voor overhangende oogleden en wallen. Het is niet alleen vervelend om hier aan herinnerd te worden elke keer dat je in de spiegel kijkt, maar overhangende oogleden kunnen ook hoofdpijn veroorzaken en je zicht beperken. Na een ooglidcorrectie zie je er weer fris en uitgerust uit en dat voor zeker 10 tot 15 jaar lang.

Hoe wordt een ooglidcorrectie uitgevoerd?

Een correctie van de oogleden is een chirurgische ingreep. In de meeste gevallen kan dit gewoon onder plaatselijke verdoving gebeuren en krijg je, indien je echt heel nerveus bent, kalmerende medicatie. De correctie wordt dan in een uur uitgevoerd en dat in drie stappen:

  1. Je oogleden worden aangetekend. De chirurg kan dan exact zien welk gedeelte van de huid en het vet verwijderd moeten worden.
  2. Vervolgens wordt de overtollige huid en het vetweefsel van het bovenste ooglid verwijderd. De chirurg zorgt ervoor dat het litteken in de plooi van het ooglid valt en dat deze daardoor nauwelijks zichtbaar is.
  3. Onder de ogen maakt de chirurg een incisie net onder de wimperrand of net aan de binnenkant van het ooglid. De wallen worden weggewerkt en de wond wordt netjes gehecht. Hierna is je ooglidcorrectie afgerond.

De nazorg

Nadat je ooglidcorrectie is uitgevoerd moet je goed voor je ogen zorgen. Je mag een dag later al douchen met een zachte straal. Je mag je ogen dan spelen en droogdeppen met een handdoek. Koelen is erg belangrijk, zodat zwelling en roodheid minimaal is. Hiervoor krijg je een speciale koelbril die je elk uur een kwartier moet gebruiken. Je mag paracetamol nemen als je pijn hebt. Doe geen zware lichamelijke inspanningen de eerste week. Als alles er goed uitziet worden de hechtingen na 7 tot 9 dagen verwijderd. Na 2 tot 3 weken mag je weer make-up aanbrengen en na 6 weken kom je voor een laatste keer op controle. De felle zon, zonnebank en sauna worden de eerste 3 maanden afgeraden. Het herstel van een ooglidcorrectie is snel en voordat jij het weet ga je weer vol zelfvertrouwen de deur uit.

Heb jij een ooglidcorrectie nodig?

Er zijn enkele gevallen waarin een ooglidcorrectie echt nodig is. Als je bijvoorbeeld niet goed kunt zien door je overhangende oogleden of als deze je veel hoofdpijn bezorgen. Ook als je uiterlijk je depressief maakt en er voor zorgt dat je niet jezelf kunt zijn en niet meer naar buiten wilt levert een correctie van de oogleden veel voordeel op. Uiteindelijk ben jij degene die bepaalt of een correctie jou zal helpen. Wil je ook zelfverzekerd door het leven gaan, zonder dat je je constant bewust voelt van je leeftijd en je uiterlijk? Dan kan een correctie van de oogleden een uitkomst bieden. Bij twijfel ga je naar een schoonheidskliniek en doe je daar navraag. Zij kunnen je exact vertellen en laten zien wat je van een ooglidcorrectie kunt verwachten.